naturalne soki owocowe

Mamy przyjemność przedstawić Państwu ofertę naszych soków jabłkowych wyprodukowanych nie z koncentratu (NFC - Not From Concentrate). Właśnie takie soki w krajach rozwiniętych mają coraz większy udział w spożyciu soków, stanowiąc segment produktów określanych jako Top Premium.

Zainteresowanie sokami NFC jest dowodem na dojrzałość rynku polskiego konsumenta. Nasza technologia produkcji soków wychodzi naprzeciw tym trendom. Produkujemy je poprzez bezpośrednie wytłoczenie świeżych owoców na prasie przekładkowej. Nasze soki nie są poddane klarowaniu, lecz pozostają mętne. Dzięki temu zawierają znacznie więcej przeciwutleniaczy (niezbędnych dla naszego zdrowia) niż soki klarowane.

Technologia ta wyklucza również stosowanie konserwantów. Nasze soki nie posiadają dodatku cukru ani wody. Są wyłącznie pasteryzowane, dlatego nasze soki jabłkowe to dobra alternatywa dla świeżych owoców.

Z racji tego, że sok jest nieklarowany, na dnie butelki tworzy się osad. Stanowią go pektyny oraz celuloza, które wpływają dodatnio na wartość odżywczą soku. W związku z tym polecamy wstrząsnąć butelką przed wypiciem. Warto się zdrowo odżywiać, dlatego zapraszamy Państwa do sięgnięcia po nasz produkt!


 
Sok jabłkowy tłoczony nieklarowany Sok jabłkowy korzenny Sok jabłkowy z żurawiną
gruszkowy sok
Sok gruszkowy Sok jabłkowy z miętą Sok jabłkowy tłoczony
nieklarowny z aronią
Sok jabłkowy tłoczony nieklarowany z czarnym bzem Sok jabłkowy tłoczony
z czarną porzeczką
Sok pomidorowy


Badania potwierdzają, że wśród soków najwyższą zawartość związków polifenolowych mają soki mętne. Tylko mętny sok jabłkowy, a nie wyizolowane osobno związki fenolowe czy pektyna, skutecznie zapobiegają uszkodzeniu DNA prowadzącemu do raka jelita grubego. Pektyny obecne w sokach jabłkowych mętnych poprawiają wartość biologiczną przeciwutleniaczy.

Związki fenolowe otoczone cząstkami pektyn w zmętnieniach soku są stabilne, przechodzą do jelita grubego i tam tylko w takiej postaci wykazują działanie w profilaktyce nowotworu. Dodatkowo soki jabłkowe i związki fenolowe jabłek podane łącznie obniżają poziom cholesterolu i trójglicerydów we krwi i w wątrobie silnej niż spożywane oddzielnie.
 


Spożywanie soków mętnych zawierających pektyny jest bardziej korzystne niż soków klarowanych pozbawionych tych związków.

Zapraszamy klientów sklepu internetowego do składania zamówień na nasze nowe wyroby; pyszny baton z suszu jabłkowego i kisiel:

 kontakt
Tłocznia soków
Katarzyna Tomasz Rembowscy

Żukowo 12, 64-606 Popówko
tel./fax: 061 / 29 71 179
tel. kom.: +48 603 470 901
tel. kom.: +48 694 162 660
tel. kom.: +48 504 027 806
e-mail: soki@rembowscy.pl
e-mail: soki.rembowscy@gmail.com
 prasa
Informacje w prasie i mediach
na temat naszej firmy, produktów
i wystaw, w których braliśmy udział...

wiecej informacji

 
 wiecej informacji
Pomóż nam rozwijać naszą ofertę. Wypełnij formularz, przekaż swoje sugestie...

wyraź opinię

tłocznia soków owocowych