Nagrody i certyfikaty


Nasze soki otrzymały wiele nagród i wyróżnień.

Nagrody i wyróżnienia


Wystawy

Dożynki Prezydenckie, Spała 2009:


Dostawcy


Produkty znajdujące się w naszej ofercie, są wytwarzane ze surowców posiadających odpowiednie certyfikaty.


Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego w Poznaniu Rolniczo - Sadownicze Gospodarstwo Doświadczalne Przybroda Przybroda ul. Parkowa 4, 62-090 Rokietnica

Danuta i Janusz Tupaj Goździn 8a 62-067 Rakoniewice

Zakład Ogrodniczy "Naramowice" Sp. z o.o. Pamiątkowo Szkolna 2, 64-514 Pamiąkowo

Popierz Mirosław Polna 6 PL- 64-308 Jobłonna

Prasa

Informacje w prasie i mediach na temat naszej firmy, produktów i wystaw, w których braliśmy udział...

Wyższość soków nieklarowanych nad klarowanymi
Mętny sok jabłkowy jest znacznie zdrowszy dla człowieka niż sok klarowny -twierdzą polscy naukowcy. Wyniki ich badań ukazały się w międzynarodowej Gazecie Nauk Rolniczych i Żywności.
Główną zaletą mętnego soku jabłkowego jest duża ilość witaminy C oraz dobroczynnych związków fenolowych inaczej zwanych antyutleniaczami. Chronią one przed chorobami układu krążenia czy rakiem poprzez likwidację tak zwanych wolnych rodników.
"W procesie produkcji soku klarownego te pożyteczne substancje ulegają rozkładowi" - powiedział Polskiemu Radiu główny autor publikacji, profesor Jan Oszmiański z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
"Sok klarowny jest pozbawiony witaminy C, związki fenolowe pozostają w śladowych ilościach - około 10 do 20 procent" - dodaje uczony.
Zdaniem Profesora Oszmiańskiego, popularność soków klarownych jest skutkiem ich atrakcyjnego wyglądu. Mają też dłuższy okres ważności. Niezależni badacze z Wielkiej Brytanii zaznaczają, że na Wyspach soki mętne zaczęto kupować chętniej po tym, jak udało się przedłużyć ich trwałość. Wszyscy naukowcy zgadzają się natomiast, że najzdrowszą opcją jest po prostu jedzenie świeżych jabłek.
Opis i działanie owoców czarnego bzu
"Wielkopolskie Soki jabłkowe tłoczone na zimno z dodatkami innych owoców" - Produkty Regionalne i Tradycyjne z Wielkopolski

Rok 2008 Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi al. Niepodległości 18, 61-713 Poznań "Przemysł fermentacyjny i owocowo-warzywny", 2/2006, str. 20
"Soki owocowe tłoczone" - Produkty Regionalne i Tradycyjne z Wielkopolski
Rok 2007 Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi al. Niepodległości 18, 61-713 Poznań
Soki naturalnie mętne - dobry kierunek w przetwórstwie jabłek

I naroda w konkursie "Sposób na sukces"


Za miastem, nr 4 - kwiecień 2007
"Trudna droga do soków".


Ogólnopolski Tygodnik Rolniczy - 25 lipca 2008 "Przemysł fermentacyjny i owocowo-warzywny", 2/2006, str. 20