Sok jabłkowy korzenny


Do soku jabłkowego dodaliśmy: imbir, cynamon, goździki , aby nadać sokowi ciepły, łagodny smak. W efekcie dodania tychże składników nasz sok uzyskał porywający aromat . Sok możemy również pić w postaci gorącego płynu (szczególnie w zimne wieczory) uzyskując efekt podobny do grzanego wina.
Do soku jabłkowego dodaliśmy: imbir, cynamon, goździki.
- Imbir leczy stany zapalne błony śluzowej, jamy ustnej i bóle gardła, działa przeciwko przeziębieniu, katarowi oraz przeciwko infekcji grypowej.
- Imbir używa się przy leczeniu dolegliwości wrzodów żołądka, zgagi, chorób lokomocyjnych i wzdęć.
- Imbir chroni błony śluzowe żołądka przed stanami zapalnymi, rozrzedza krew, obniża poziom cholesterolu we krwi i łagodzi dolegliwości reumatyczne.
Goździki i cynamon mają właściwości bakteriobójcze i przeciwwirusowe:
- Pobudzają system odpornościowy organizmu, działają przeciwzapalnie.
- Działają także ściągająco, wraz z fenolokwasami znajdują zastosowanie w łagodzeniu bólów stawowych i mięśniowych.
- Są pomocne w utrzymaniu higieny jamy ustnej, mogą łagodzić skutki ukąszeń komarów.
Składniki: sok jabłkowy, goździki, imbir, cynamon.
wartość odżywcza w 100g produktu:
białko: ok 0,1g
tłuszcz: ok. 0,05g
węglowodany: od 8g do 13g
wartość energetyczna w 100g produktu:
od 32 kcal (133,98 kJ)
do 52 kcal (217,71 kJ)
mała butelka: 250 ml
duża butelka: 700 ml
data ważności soków: 12 miesięcy