Sok jabłkowy korzenny


Wstecz

Do soku jabłkowego dodaliśmy: imbir, cynamon, goździki , aby nadać sokowi ciepły, łagodny smak. W efekcie dodania tychże składników nasz sok uzyskał porywający aromat . Sok możemy również pić w postaci gorącego płynu (szczególnie w zimne wieczory) uzyskując efekt podobny do grzanego wina.

Do soku jabłkowego dodaliśmy: imbir, cynamon, goździki.

  •  Imbir leczy stany zapalne błony śluzowej, jamy ustnej i bóle gardła, działa przeciwko przeziębieniu, katarowi oraz przeciwko infekcji grypowej.
  • Imbir używa się przy leczeniu dolegliwości wrzodów żołądka, zgagi, chorób lokomocyjnych i wzdęć.
  • Imbir chroni błony śluzowe żołądka przed stanami zapalnymi, rozrzedza krew, obniża poziom cholesterolu we krwi i łagodzi dolegliwości reumatyczne.

Goździki i cynamon mają właściwości bakteriobójcze i przeciwwirusowe:

  • Pobudzają system odpornościowy organizmu, działają przeciwzapalnie.
  • Działają także ściągająco, wraz z fenolokwasami znajdują zastosowanie w łagodzeniu bólów stawowych i mięśniowych.
  • Są pomocne w utrzymaniu higieny jamy ustnej, mogą łagodzić skutki ukąszeń komarów.
Zobacz w sklepie

Składniki: sok jabłkowy, goździki, imbir, cynamon.

wartość odżywcza w 100g produktu:
białko: ok 0,1g
tłuszcz: ok. 0,05g
węglowodany: od 8g do 13g

wartość energetyczna w 100g produktu:
od 32 kcal (133,98 kJ)
do 52 kcal (217,71 kJ)

mała butelka: 250 ml
duża butelka: 700 ml

data ważności soków: 12 miesięcy