Sok jabłkowy tłoczony nieklarowany


Wstecz

Zachowuje świeży smak i aromat jabłek. Sok powstaje przez wytłoczenie (powolne i łagodne) jabłek w tradycyjnej prasie. Sok jest nieklarowany, bez konserwantów, bez dodatku cukru, poddany jedynie pasteryzacji. Dzięki takiemu procesowi technologicznemu uzyskujemy bogaty bukiet smaków i wartości odżywcze.

 

  • Jabłka są dobrym źródłem witaminy C. Mają dużo potasu, żelaza, magnezu, miedzi, krzemu, cynku, beta-karotenu, kwercytyny i mnóstwo pektyn.
  • Jabłka hamują rozwój chorób krążenia oraz nowotworów, a także uszczelniają naczynia.
  • Jabłka zwiększają odporność na infekcje, powinny więc znaleźć się w diecie osób, które często się przeziębiają.
  • Bardzo skutecznie oczyszczają organizm z toksyn i cholesterolu. Korzystnie wpływają na stan paznokci, skóry i włosów.
  • Jabłka polecane są zwłaszcza osobom odchudzającym się, bo szybko dają poczucie sytości.

Zobacz w sklepie
Składniki: 100% sok jabłkowy.

wartość odżywcza w 100g produktu:
białko: 0 g
tłuszcze: 0,5 g
węglowodany:  11 g

wartość energetyczna w 100g produktu:
184 kJ/44 kcal

mała butelka: 250 ml
duża butelka:
700 ml

data ważności soków: 12 miesięcy