Sok jabłkowy tłoczony z Wielkopolskich jabłek


Wstecz

Zachowuje świeży smak i aromat jabłek. Sok powstaje przez wytłoczenie (powolne i łagodne) jabłek w tradycyjnej prasie. Sok jest nieklarowany, bez konserwantów, bez dodatku cukru, poddany jedynie pasteryzacji. Dzięki takiemu procesowi technologicznemu uzyskujemy bogaty bukiet smaków i wartości odżywcze.

 

  • Jabłka są dobrym źródłem witaminy C. Mają dużo potasu, żelaza, magnezu, miedzi, krzemu, cynku, beta-karotenu, kwercytyny i mnóstwo pektyn,
  • Jabłka hamują rozwój chorób krążenia oraz nowotworów, a także uszczelniają naczynia,
  • Jabłka zwiększają odporność na infekcje, powinny więc znaleźć się w diecie osób, które często się przeziębiają,
  • Bardzo skutecznie oczyszczają organizm z toksyn i cholesterolu. Korzystnie wpływają na stan paznokci, skóry i włosów,
  • Jabłka polecane są zwłaszcza osobom odchudzającym się, bo szybko dają poczucie sytości,

Zobacz w sklepie
Składniki: 100% sok jabłkowy.

wartość
odżywcza w 100g produktu:
białko: ok 0,1g
tłuszcze: ok. 0,05g
węglowodany: od 8g do 13g

wartość energetyczna w 100g produktu:
od 32 kcal (133,98 kJ)
do 52 kcal (217,71 kJ)

bag in box: 3 litry

data ważności soków: 12 miesięcy